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WELSH STATUTORY INSTRUMENTS

1999 No. 2633

The Education (Change of Category of
Maintained Schools) (Wales) Regulations 1999

Interpretation

.—(1) In these Regulations:

“the Act” means the School Standards and Framework Act 1998 (*y Ddeddf”);
“the Assembly” means the National Assembly for Wales(1)(“y Cynulliad”);

“the governing body” means the governing body of the school in respect of which a change of
category is proposed or, as the case may be, takes place (“y corff llywodraethu”),

“the implementation date” means the date specified in the proposals as the date on which it is
intended that the change of category should take place (“y dyddiad gweithredu”);

“the main school government regulations” means the Education (School Government) (Wales)
Regulations 1999(2)(“y prif reoliadau llywodraethu ysgol”);

“the proposals” means the proposals published under paragraph 3 of Schedule 8 to the Act
with any modifications made by the Assembly under paragraph 8 or 10 of Schedule 6 (as those
paragraphs have effect with modifications by virtue of Schedule 1 to these Regulations) (“y

cynigion”).

(2) Expressions used in these Regulations set out in the first column of the table below have the

meaning given by, or (as the case may be) are to be interpreted in accordance with, the provisions
referred to in the second column of that table —

“Education Action Forum” (“Fforwm section 11(2) of the Act(3)
Gweithredu Addysg”)

“education action zone” (“‘parth gweithredu section 10(1) of the Act;
addysg”)

“instrument of government” (“offeryn section 37(1) of the Act;
llywodraethu”)

“sponsor” (“noddwr”) paragraph 1 of Schedule 1 to the main school

government regulations

1)

2
3

The functions of the Secretary of State under the provisions under which these regulations are made were transferred to the
National Assembly for Wales by the National Assembly for Wales (Transfer of Functions) Order 1999 (S.1.1999/672).
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Sections 10-13 of the Act do not apply in relation to Wales unless an Order made by the Assembly provides otherwise —See
section 10(8). At the date of the making of these Regulations no such Order had been made.
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