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SCHEDULE 2

PART 29
DRIVER INFORMATION SYSTEMS

Class A

A Permitted development

A. The installation, alteration or replacement of system apparatus by or on behalf of a
driver information system operator.

A.1 Development not permitted

A.1 Development is not permitted by Class A if—
(a) in the case of the installation, alteration or replacement of system apparatus other than on

a building or other structure—
(i) the ground or base area of the system apparatus would exceed 1.5 square metres; or

(ii) the system apparatus would exceed a height of 15 metres above ground level;
(b) in the case of the installation, alteration or replacement of system apparatus on a building

or other structure—
(i) the highest part of the apparatus when installed, altered, or replaced would exceed

in height the highest part of the building or structure by more than 3 metres; or
(ii) the development would result in the presence on the building or structure of more

than two microwave antennas.

A.2 Conditions

A.2 Development is permitted by Class A subject to the following conditions—
(a) any system apparatus shall, so far as practicable, be sited so as to minimise its effect on

the external appearance of any building or other structure on which it is installed;
(b) any system apparatus which is no longer needed for a driver information system shall be

removed as soon as reasonably practicable.

A.3 Interpretation of Class A

A.3 For the purposes of Class A—
“driver information system operator” means a person granted an operator’s licence under
section 10 of the Road Traffic (Driver Licensing and Information Systems) Act 1989(1)
(operators' licences); and
“system apparatus” has the meaning assigned to that term by section 8(6) of that Act
(definitions of driver information systems etc.).

(1) 1989 c. 22.
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