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SCHEDULE 2

PART 1
DEVELOPMENT WITHIN THE CURTILAGE OF A DWELLINGHOUSE

Class A

A.3 Interpretation of Class A

A.3 For the purposes of Class A—
(a) the erection within the curtilage of a dwellinghouse of any building with a cubic content

greater than 10 cubic metres shall be treated as the enlargement of the dwellinghouse for
all purposes (including calculating cubic content) where—

(i) the dwellinghouse is on article 1(5) land, or
(ii) in any other case, any part of that building would be within 5 metres of any part of

the dwellinghouse;
(b) where any part of the dwellinghouse would be within 5 metres of an existing building

within the same curtilage, that building shall be treated as forming part of the resulting
building for the purpose of calculating the cubic content.
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