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STATUTORY INSTRUMENTS

1960 No. 1932

The Shipbuilding and Ship-repairing Regulations 1960

PART I
INTERPRETATION AND GENERAL

Application of Regulations

2.—(1) Subject to paragraph (2) of this Regulation, these Regulations shall apply—

(@

(b)

(@

(b)

(©

as respects work carried out in any of the operations in a shipyard in the case of a ship or
vessel whether or not the shipyard forms part of a harbour or wet dock;

as respects work carried out in any of the operations in a harbour or wet dock in the case
of a ship (but not in the case of a vessel other than a ship) not being work done—

(i) by the master or crew of a ship, or
(i1) on board a ship during a trial run, or
(ii1) for the purpose of raising or removing a ship which is sunk or stranded, or
(iv) on a ship which is not under command, for the purpose of bringing it under command.

(2) (a) Nothing in Parts II to IX of these Regulations, except Regulations 6, 31 to 67,
73 to 78 and 80 shall apply as respects the operations in a shipyard in which the operations
are not carried on upon vessels which both exceed one hundred feet in length measured
overall and have an overall depth exceeding nine feet six inches;

Nothing in Parts II to IX of these Regulations, except Regulations 6, 31 to 67 and 73 to 78
shall apply as respects the carrying out of the operations, in a harbour or wet dock, upon
ships which either do not exceed one hundred feet in length measured overall or have an
overall depth not exceeding nine feet six inches;

Regulations 7, 12 to 24 and 26 to 30 of these Regulations shall not apply as respects the
carrying out of the operations, in a public dry dock, upon vessels which either do not
exceed one hundred feet in length measured overall or have an overall depth not exceeding
nine feet six inches.

(3) The Chief Inspector may (subject to such conditions as may be specified therein) by certificate
in writing (which he may at his discretion revoke at any time) exempt from all or any of the
requirements of these Regulations—

(@

(b)
©
(d)

any shipyard or any harbour or wet dock or any class or description of shipyards, harbours
or wet docks;

any class or description of machinery, plant, equipment or appliances;
any class or description of ships or vessels; or

any particular work or any class or description of work,

if he is satisfied that the requirements in respect of which the exemption is granted are not necessary
for the protection of persons employed or not reasonably practicable. Where such exemption is
granted a legible copy of the certificate, showing the conditions, if any, subject to which it has
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been granted, shall be kept posted in a position where it may be conveniently read by the persons
employed.

(4) Save as expressly provided in Regulations 32, 52, 53, 67 and 68 of these Regulations, the
provisions of these Regulations shall be in addition to and not in substitution for or in diminution of
other requirements imposed by or under the principal Act.



