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S C H E D U L E S

SCHEDULE 6

COMBINATION OF POLLS: WALES

PART 1

PROVISION ABOUT COMBINATION

GENERAL PROVISIONS

Interpretation
1 The polls to be taken together under section 4(2) are referred to in this Schedule

as “combined polls”.
2 In this Schedule—

“Assembly election” means—
(a) an Assembly constituency election, or
(b) an Assembly regional election;

“Assembly constituency election” means an election for the return of an
Assembly constituency member (within the meaning of section 1 of the
Government of Wales Act 2006);

“Assembly Elections Rules” means the rules set out in Schedule 5 to the
Welsh Assembly Order;

“Assembly regional election” means an election for the return of an
Assembly regional member (within the meaning of section 1 of the
Government of Wales Act 2006);

“constituency returning officer” is to be construed in accordance with
Article 18 of the Welsh Assembly Order;

“counting agent” means a counting agent for the referendum or a counting
agent for an Assembly election (except where one or other is specified);

“regional returning officer” is to be construed in accordance with Article
18 of the Welsh Assembly Order;

“returning officer” means a person who is a constituency returning officer
or a regional returning officer (unless one or the other is specified);

“the Welsh Assembly Order” means the National Assembly for Wales
(Representation of the People) Order 2007 (S.I. 2007/236).

Cost of combined polls
3 The cost of taking the combined polls (excluding any cost solely attributable

to the referendum or an Assembly election), and any cost attributable to their
combination, is to be apportioned equally between—

http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/236
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(a) the referendum, and
(b) the Assembly elections.

4 (1) Articles 23 and 24 of the Welsh Assembly Order (payments by and to returning
officer etc) apply—

(a) as if a reference to a returning officer included a reference to a counting
officer carrying out functions that, but for this Schedule, would be
exercisable by a returning officer (“transferred functions”), and

(b) as if, in relation to that counting officer, a reference to services or expenses
were to services rendered or expenses incurred in respect of transferred
functions.

(2) An order under article 23(1) of that Order (as it has effect as mentioned above) may
include special provision for services rendered or expenses incurred by a counting
officer in respect of transferred functions.

Publication of statement of persons nominated
5 (1) The statement of persons nominated at an Assembly election must be published not

later than noon on the 15th day before the date of the poll.

(2) The timetable set out in rule 1(1) of the Assembly Elections Rules is to be read with
whatever modifications are necessary to give effect to this paragraph.

Forms
6 Forms 2, 3, 4, 6, 7 and 9 in Part 3 of this Schedule are “relevant forms” for the

purposes of rule 10 of the referendum rules.


