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8 Interpretation, commencement, extent, Wales and short title

(1) In this Act, “the 1989 Act” means the Children Act 1989.

(2) Apart from section 7(5) and this section, this Act comes into force on such day as may
be appointed by order made by statutory instrument.

(3) An order under subsection (2) is to be made—
(a) as respects section 6, by the Secretary of State;
(b) as respects other provisions so far as they relate to England, by the Secretary

of State; and
(c) as respects those other provisions so far as they relate to Wales, by the National

Assembly for Wales.

(4) Different days may be appointed under this section for different provisions and for
different purposes.

(5) Any such order may make such transitional, consequential or saving provision as the
Secretary of State or (as the case may be) the National Assembly for Wales considers
necessary or expedient.

(6) This Act extends only to England and Wales, except for section 6 and this section,
which also extend to Scotland.

(7) The reference to the 1989 Act in Schedule 1 to the National Assembly for Wales
(Transfer of Functions) Order 1999 is to be treated as referring to that Act as amended
by this Act.

(8) Subsection (7) does not affect the power to make further Orders varying or omitting
that reference.

(9) This Act may be cited as the Children (Leaving Care) Act 2000.


