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Osteopaths Act 1993

1993 CHAPTER 21

Supplemental

Interpretation

In this Act—

“conditionally registered osteopath” means a person who is registered with
conditional registration;

“fully registered osteopath” means a person who is registered with full
registration;

“the General Council” means the General Osteopathic Council;

“interim suspension order” has the meaning given in section 24(3);

“opening of the register” means the date on which section 3 comes into force;

“prescribed” means prescribed by rules made by the General Council;

“provisionally registered osteopath” means a person who is registered with
provisional registration;

“recognised qualification” has the meaning given by section 14(1);

“the register” means the register of osteopaths maintained by the Registrar
under section 2;

“registered” means registered in the register;

“registered address”, in relation to a registered osteopath, means the address
which is entered in the register;

“registered osteopath” means a person who is registered as a fully registered
osteopath, as a conditionally registered osteopath or as a provisionally
registered osteopath;

“the Registrar” has the meaning given in section 2(2);

“the required standard of proficiency” means the standard determined by the
General Council under section 13;

“the statutory committees” has the meaning given by section 1(6);

“unacceptable professional conduct” has the meaning given by
section 20(2);

“visitor” means a person appointed under section 12.
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42 Short title, commencement, transitional provisions and extent
(1) This Act may be cited as the Osteopaths Act 1993.

(2) This Act shall come into force on such day as the Secretary of State may by order
appoint.

(3) The power conferred by subsection (2) shall be exercisable by statutory instrument.

(4) Different days may be appointed by an order under subsection (2) for different
purposes and different provisions.

(5) Any order under subsection (2) may make such transitional provision as the Secretary
of State considers appropriate.

(6) The transitional provisions of Part III of the Schedule shall have effect.

(7) This Act extends to the United Kingdom except that—
(a) section 38(1) and section 39(2) extend only to Great Britain;
(b) section 38(2)(c) and (e) extends only to Scotland;
(c) section 39(3) extends only to Northern Ireland; and
(d) section 38(2)(b) and (d) extends only to England and Wales.



