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Church Property Measure 2018
2018 No. 8

PART 4

MISCELLANEOUS AND GENERAL

Interpretation

49 Other interpretation etc.

(1) This section applies for the purposes of this Measure.

(2) “DBF”, in relation to a diocese, means the board—
(a) constituted as the diocesan board of finance for that diocese under the

Diocesan Boards of Finance Measure 1925, or
(b) recognised in the case of that diocese under section 9 of the Diocesan Stipends

Funds Measure 1953.

(3) “Management subsidiary” has the meaning given in section 17.

(4) “PCC” means parochial church council.

(5) A reference to the Parsonages Board for a diocese is, if the DBF has been designated
as the Parsonages Board under the scheme under section 1(1) of the Repair of Benefice
Buildings Measure 1972, a reference to it.

(6) “Connected person”, in relation to a dealing with land in a diocese, means—
(a) the incumbent of the benefice in the area of which the land is situated,
(b) the bishop of the diocese,
(c) the registered patron of the benefice,
(d) an officer, agent or employee of the registered patron,
(e) a member, officer, agent or employee either of the PCC of a parish within the

benefice or of the DBF concerned,
(f) the spouse or civil partner of a person within paragraphs (a) to (e), or
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(g) a child, parent, grandchild, grandparent, brother or sister of a person within
paragraphs (a) to (e).

(7) “Qualified surveyor” means a person who is a member of the Royal Institution of
Chartered Surveyors.

(8) A person may not instruct a qualified surveyor for the purposes of this Measure unless
that person reasonably believes that the surveyor has ability in and experience of the
valuation of land or other property of the kind concerned and in the area concerned.

(9) “Benefice” means the office of a rector or vicar of a parish or parishes with cure of
souls but does not include the office of vicar in a team ministry.

(10) “Registered patron” has the same meaning as in the Patronage (Benefices) Measure
1986.

(11) “Pastoral scheme” and “pastoral order” each have the same meaning as in the Mission
and Pastoral Measure 2011 (see section 106(1) of that Act).

(12) A reference to giving notice to, or to notifying, a person includes a reference to doing
so by electronic means.


