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SCOTTISH STATUTORY INSTRUMENTS

2023 No. 239

The Police Pensions (Remediable
Service) (Scotland) Regulations 2023

PART 6

Transfers

CHAPTER 1

General

Interpretation of Part 6
31.—(1) In this Part—

“public service pension scheme” means—

(a) aChapter 1 scheme(1);

(b) ajudicial scheme within the meaning of section 70(1) of PSPJOA 2022;

(c) alocal government scheme within the meaning of section 86(1) of PSPJOA 2022;

“receiving scheme”, in relation to a remediable value, means the scheme to which the
remediable value was, or is to be, paid;

“remediable club transfer value”, in relation to a member, means the payment or acceptance
by the scheme manager of—

(a) atransfer value payment under interchange arrangements in accordance with Part F of
the 1987 Regulations;

(b) a transfer value payment under the public sector transfer arrangements in accordance
with regulation 15 or 78 of the 2007 Regulations;

(c) aclub transfer value payment under Part 11 of the 2015 Regulations, so far as the transfer
value relates to the member’s remediable rights;

“remediable rights”, in relation to a member, means the member’s rights to benefits under
a public service pension scheme secured by virtue of the member’s remediable service;

“remediable transfer value”, in relation to a member, means the payment or acceptance by the
scheme manager of a transfer value other than a remediable club transfer value under—

(a) Part F of the 1987 Regulations;
(b) regulation 15 or 78 of the 2007 Regulations;
(c) Part 11 of the 2015 Regulations,

so far as the transfer value relates to the member’s remediable rights;

(1) See section 33 of PSPJOA 2022 for the meaning of “Chapter 1 scheme”.
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“remediable value” means, except in Chapter 4, a remediable club transfer value or a
remediable transfer value;

“sending scheme”, in relation to a remediable value, means the scheme which paid, or is to
pay, the remediable value;

(2) In this Part, the overall rights in relation to a remediable value in the legacy scheme are—

(a) where the member’s legacy scheme would have permitted the transfer in of the entire
remediable value (including, where relevant, any payment accepted under regulation 34(3)
or any adjustment accepted under regulation 39(2)) had the transfer taken place
immediately before 1st April 2022, the rights to legacy scheme benefits that would have
been secured if the remediable value had been transferred into that scheme;

(b) otherwise, the rights to legacy scheme benefits that would have been secured if that portion
of the remediable value that the legacy scheme would have permitted to be transferred in
had been transferred into that scheme, together with—

(i) where the member has service in an employment or office on or after 1st April 2022
which is pensionable service under the reformed scheme (“relevant reformed scheme
service”), the rights to reformed scheme benefits if the remaining portion of the
remediable value had been transferred into that scheme;

(i1) where the member does not have relevant reformed scheme service, the right to
payment of an amount by way of compensation equal to the value of rights to
reformed scheme benefits if the remaining portion of the remediable value had been
transferred into that scheme.

(3) Where a provision of this Part requires the scheme manager to calculate a club transfer value
or a transfer value (including a remediable club transfer value or a remediable transfer value) in
relation to rights secured in a police pension scheme, that value is to be calculated in accordance
with—

(a) the provisions of the police pension scheme which apply to the calculation of values of
that type, and

(b) the guidance and tables provided by the Government Actuary for the purpose of calculating
such values that were, or are, in use on the date used for the calculation of the value which
originally secured rights under a police pension scheme.

Transferred out remediable service statements

32. Where a remedy member has transferred any rights in respect of remediable service out of
a police pension scheme, the scheme manager must provide a transferred out remediable service
statement in accordance with direction 6(2) to (4) of the PSP Directions 2022 (and direction 6(4)
applies as if the reference to “any provision made by virtue of section 29(1) of PSPJOA 2022 were
a reference to regulation 3).



