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SCOTTISH STATUTORY INSTRUMENTS

2014 No. 292

The Teachers’ Pension Scheme
(Scotland) (No. 2) Regulations 2014

PART 5
Retirement benefits for teachers

CHAPTER 1

Interpretation

Re-qualifying for retirement benefits in respect of post-benefit service

80.—(1)  A person (P) is re-qualified for retirement benefits under these Regulations if—
(a) P has at least 12 months’ post-benefit qualifying service; or
(b) a transfer payment otherwise than from another occupational pension scheme has been

accepted in relation to P during P’s post-benefit service.
(2)  In these Regulations, a period of post-benefit qualifying service is the total of the following—

(a) any period of post-benefit service under this scheme;
(b) for a transition member in respect of post-benefit service, any period of post-benefit service

under the existing scheme before the member’s transition date;
(c) if after P enters a period of post-benefit service a transfer payment has been accepted in

respect of rights accrued under another occupational pension scheme, a period equal to
the person’s period of pensionable service under that scheme.

(3)  For the purpose of these Regulations, P enters a period of “post-benefit service” when—
(a) P re-enters pensionable service—

(i) on or after reaching normal pension age; and
(ii) after a retirement pension (other than a phased retirement pension) or a short-service

serious ill-health grant becomes payable; or
(b) P re-enters pensionable service—

(i) before reaching normal pension age; and
(ii) after a retirement pension (other than an ill health pension or phased retirement

pension) or a short-service serious ill-health grant becomes payable.
(4)  For the purpose of these Regulations, P does not enter a period of “post-benefit service” if

P re-enters pensionable service—
(a) before reaching normal pension age; and
(b) after an ill-health pension or phased retirement pension becomes payable.
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(5)  Any period of service in respect of which P’s rights under this scheme or the existing scheme
are extinguished is not included in a period of post-benefit service(1).

(1) Regulation 183(4) provides for extinguishment of rights following the refund of the member’s contributions. Regulation
197(6) provides for extinguishment of rights following a transfer value payment.
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