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STATUTORY RULES OF NORTHERN IRELAND

2000 No. 389

Building Regulations (Northern Ireland) 2000

PART A
Interpretation and general

Completion certificates

A13.—(1)  Where in relation to any building work, carried out in relation to a building or part of
a building, a district council has been able to ascertain after taking all reasonable steps in that behalf,
that relevant requirements of these regulations have been satisfied, it may issue a certificate (in this
regulation referred to as a ‘completion certificate') specifying the requirements so satisfied.

(2)  Subject to and in accordance with paragraph (1) and without prejudice to the generality of
that paragraph, a district council shall issue a completion certificate in relation to any building work
where—

(a) it has approved plans for the building work; and
(b) it has—

(i) been requested to do so; or
(ii) been notified (in accordance with paragraph 5 of Rule A of Part A of Schedule 2)

that the building work is in relation to a building which is or is intended to be put
to a use which is a designated use for the purposes of the Fire Services (Northern
Ireland) Order 1984(1) and been requested to do so in respect of that notification.

(3)  Without prejudice to paragraph (2), a district council may in accordance with paragraph (1)
issue a completion certificate in such other circumstances as it may think fit and proper.

(4)  For the purposes of paragraph (1) the relevant requirements of these regulations are—
(a) in relation to building work generally – any requirement of these regulations which apply

in relation to that building work; and
(b) in relation to any building work mentioned in paragraph (2)(b)(ii) – the requirements of

Part E.
(5)  Any person having an interest to do so may apply for a completion certificate.
(6)  A completion certificate issued in accordance with this regulation shall be evidence (but not

conclusive evidence) that the relevant requirements specified in the certificate have been complied
with.

(1) S.I. 1984 No. 1821 (N.I. 11) as amended by S.I. 1993 No. 1578 (N.I. 7)
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