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WELSH STATUTORY INSTRUMENTS

2015 No. 1757

The Children (Performances and
Activities) (Wales) Regulations 2015

PART 1
General

Title, commencement and application

1.—(1)  The title of these Regulations is the Children (Performances and Activities) (Wales)
Regulations 2015 and they come into force on 30 October 2015.

(2)  These Regulations apply in relation to—
(a) the granting of licences in respect of children resident in Wales by local authorities in

Wales to take part in performances or activities within Great Britain, where required by
section 37(1) of the 1963 Act;

(b) the granting of licences in respect of children not resident in Great Britain by local
authorities in Wales to take part in performances or activities within Great Britain, where
the applicant for the licence is resident or has a place of business within the area of that
local authority, where required by section 37(1) of the 1963 Act;

(c) performances in Wales, for which no licence is required by virtue of section 37(3)(a) of
the 1963 Act;

(d) the granting of licences by justices of the peace in Wales under section 25 of the 1933 Act
to enable children to take part in performances or activities abroad for profit.

Interpretation

2. In these Regulations—
“the 1933 Act” (“Deddf 1933”) means the Children and Young Persons Act 1933;
“the 1963 Act” (“Deddf 1963”) means the Children and Young Persons Act 1963;
“activity” (“gweithgaredd”) means taking part in a sport, or working as a model in the
circumstances specified in section 37(1)(b) of the 1963 Act;
“chaperone” (“hebryngwr”) has the meaning given in regulation 17(1);
“day” (“diwrnod”) means a period of twenty-four hours beginning and ending at midnight and,
for the purposes of regulation 30 and paragraph 13 of Part 2 of Schedule 2, any performance
taking place after midnight and before the earliest permitted hour as defined in regulation 23
shall be deemed to have taken place before midnight;
“education authority” (“awdurdod addysg”) has the meaning given by section 135(1) of the
Education (Scotland) Act 1980(1);

(1) 1980 c. 44. This definition was amended by the Local Government etc. (Scotland) Act 1994 (c. 39), Schedule 13, paragraph
118(9).
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“host authority” (“awdurdod lletyol”) means the local authority or, in Scotland, the education
authority in whose area a performance or activity takes place;
“licence holder” (“deiliad trwydded”) means the person to whom a licence is granted by the
licensing authority;
“licensing authority” (“awdurdod trwyddedu”) means the local authority to which the
application for a licence is made and which grants the licence;
“parent” (“rhiant”) means a person who has parental responsibility, as defined in section 3 of
the Children Act 1989(2), for the child in question;
“rehearsal” (“ymarfer”) means, other than for the purposes of paragraph 15 of Part 2 of
Schedule 2, any rehearsal for, or preparation for, a performance, being a rehearsal which takes
place on the day of the performance or during the period beginning with the first and ending
with the last performance;
“school leaving age” (“oedran gadael ysgol”) means the age at which a person ceases to be of
compulsory school age in accordance with section 8(3) of the Education Act 1996(3); and
“week” (“wythnos”) means a period of seven days beginning with the day on which the first
performance or activity for which the licence is granted takes place or any seventh day after
that.

Revocations

3. The Regulations listed in Schedule 1 are revoked in respect of Wales.

(2) 1989 c. 41.
(3) 1996 c. 56.
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