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SCHEDULE C6 Regulation C28.

PROVISIONS CONCERNING OUTSTANDING
PAYMENTS DUE UNDER PREVIOUS REGULATIONS

Continuation of certain payments

1.—(1)  Without prejudice to the provisions of the Interpretation Act 1978(1) and Schedule M4
to these regulations, where immediately before the commencement date any payments remained to
be made (or were deemed to be due) under a provision of the 1986 regulations which is re-enacted
in these regulations, they shall be deemed to be payments due under the corresponding provision
of these regulations.

(2)  Without prejudice to the generality of sub-paragraph (1), any payments remaining to be made
under a provision of the 1986 regulations specified in column (1) of the Table below (including any
payments treated as being made under any such provision by virtue of regulation C9(1) of those
regulations), shall be deemed to be payments due under the provision of these regulations specified
in column (2).

TABLE

1986 regulations These regulations
Reg C3 Regulation C5

Reg C3A Regulation C6

Reg C4 Regulation C7

Reg C6 Regulation C9

Reg C8 (additional contributions) Regulation C13

Reg C8A Regulation C14

Reg C9A Regulation C24

(3)  Subject to any contrary provision made by these regulations and, in particular, the following
provisions of this Schedule, where—

(a) immediately before 1st March 1986 any payments remained to be made under a provision
of the 1974 regulations specified in paragraph (4); or

(b) immediately before the commencement date any payments remained to be made under
a provision of the 1986 regulations specified in paragraph (5) (including any payments
treated as being made under any such provision by virtue of regulation C9(1) of those
regulations),

then, notwithstanding the revocations made by these regulations—
(i) those payments remain payable;

(ii) in so far as any provisions which immediately before the commencement date have effect in
relation to those payments are not re-enacted in these regulations, they shall be deemed to
have continued in effect in relation to those payments (with such modifications as may be
appropriate); and

(1) 1978 c. 30.
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(iii) where any such provisions are so re-enacted, the corresponding provision of these regulations
shall continue to have effect in relation to them.

(4)  The payments mentioned in paragraph (3)(a) are payments under the following provisions
of the 1974 regulations—

(a) regulation D6 (non-contributing service);
(b) regulation D7 (previous employment treated as non-contributing service);
(c) regulation D8 (additional contributory payments under former regulations);
(d) regulation D10 (added years); and
(e) regulation D11 (payments under former regulations for added years).

(5)  The payments mentioned in paragraph (3)(b) are payments under the following provisions
of the 1986 regulations—

(a) regulation C6A (payments in respect of previous part-time service);
(b) regulation C7 (additional payments by certain pensionable employees in respect of

previous service);
(c) regulation C7A (additional payments in respect of previous part-time service);
(d) regulation C8 (payments to avoid reduction of retiring allowance or death grant, where

election to make payment by lump sum or instalments).
(6)  The following provisions of this Schedule are without prejudice to the generality of this

paragraph.

Counting of extra membership periods on completion of payments begun under earlier provisions

2. Without prejudice to paragraph 7 of Schedule M4—
(a) where paragraph 1(1) applies, on the making or, as the case may be, the completion or

discontinuance of any payments deemed to be due under regulation C9, a member is
entitled to count additional membership in accordance with regulation C9(1);

(b) on the making or as the case may be the completion or discontinuance of any such
payments as are mentioned in paragraph 1(4) or paragraph 1(5) (“the relevant event”) a
member is entitled to count additional membership to the same extent as if the relevant
event had occurred—

(i) in the case of the payments mentioned in paragraph 1(4), before 1st March 1986; and
(ii) in the case of the payments mentioned in paragraph 1(5), before the commencement

date.

Part-timers buying additional periods

3.—(1)  Notwithstanding any other provision in these regulations, where immediately before the
commencement date paragraph 4 of Schedule 4 to the 1986 regulations (amount payable by a part-
time employee purchasing additional periods of reckonable service to be calculated by reference to
remuneration in a single comparable whole-time employment) applied as respects the amount to be
paid by an employee, then, subject to regulation C12(5)—

(a) the period which he is entitled to count as a period of membership, and
(b) the payments to be made by him,

shall continue to be calculated in the same manner as was applicable immediately before the
commencement date.

(2)  Where—
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(a) immediately before the commencement date a pensionable employee in whole-time
employment was making payments under regulation C6 of the 1986 regulations in order
to reckon an additional period as reckonable service, and

(b) on that date that employment ceases to be whole-time and becomes part-time employment
by virtue only of the amendment of any definitions by these regulations,

then—
(i) nothing in these regulations shall affect the period which he is entitled to count as a period of

membership by virtue of his having made payments before the commencement date calculated
in accordance with the 1986 regulations, and

(ii) without prejudice to any variation of the election which may be agreed between him and his
employing authority or to any relevant change in his circumstances after that date—

(I) payments made by him on or after that date shall be made by reference to his actual
remuneration for the time being, but

(II) the period of membership which he is entitled to count by virtue of them shall
continue to be calculated on the same basis as if his employment were a whole-time
employment.

Payments in respect of previous part-time service

4. Without prejudice to the previous provisions of this Schedule, the revocation of regulation
C6A of the 1986 regulations (payments in respect of previous part-time service) shall not affect its
operation as respects anything which immediately before the commencement date remains to be
done under that regulation following an election in pursuance of paragraph 5 of Part IV of Schedule 2
to the 1986 regulations (retrospective elections), and where a payment is made by a member under
that regulation on or after the commencement date, the member is entitled to count the period for
which the payment is made as a period of membership in relation to the employment in respect of
which he made the election.

Additional payments by certain members in respect of previous service

5. Without prejudice to the previous provisions of this Schedule—
(a) the revocation of regulation C7 of the 1986 regulations (additional payments by certain

members in respect of previous service) shall not affect its operation as respects anything
which immediately before the commencement date remains to be done under that
regulation, and payments made under that regulation are to be treated for the purposes of
these regulations as if they consisted of contributions made under regulation C4 in respect
of employment in relation to which the person was a member;

(b) the periods in respect of which such payments are made by members may be counted
by them as periods of membership in relation to the employment in respect of which
they are made and, notwithstanding the revocation of regulation E25(3) to (5) of the
1986 regulations, that regulation shall apply as respects such membership resulting
from payments made under regulation C7(2) (registration officers) on and after the
commencement date as it applied to reckonable service resulting from earlier such
payments.

6.—(1)  Without prejudice to the previous provisions of this Schedule, a person who has made, or
whose widow or widower has made, one or more payments under regulation C7A(14) or (16) of the
1986 regulations is entitled to count as a period of membership in whole-time service an additional
period of an amount equal to the appropriate proportion of the additional period specified in the
notice of election under regulation C7A(6).
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(2)  In sub-paragraph (1) the “appropriate proportion” means the proportion which the person’s
contractual hours of employment as at the relevant date (within the meaning of paragraph 2 of
Schedule 4A to the 1986 regulations) bears to the contractual hours of a comparable whole-time
employment as at that date.

(3)  The additional period shall be disregarded for the purposes of regulation K1(4)(b) of the 1986
regulations.

(4)  The additional period shall be treated—
(a) in the case of a person who is entitled to count service after 5th April 1988 as a period of

membership under regulation B14, as membership after that date; and
(b) in any other case, as membership before 6th April 1988.

(5)  Where a person has become entitled under sub-paragraphs (1) to (4) to count an additional
period as a period of membership in whole-time service by virtue of a lump sum payment having
been made in accordance with regulations C7A(16) of the 1986 regulations—

(a) the additional period shall be treated as having been able to be counted at the time when
the person ceased to be a member; and

(b) the person shall be entitled to receive, within one month after making the lump
sum payment, a sum equal to the additional amount he would have received if any
benefits already paid to him had been calculated by reference to the increased period of
membership.

(6)  Regulation C18 (notice to discontinue contributions) applies to payments under regulation
C7A(14) as it applies to the payments there mentioned, and a person who so discontinues such
payment shall be entitled to count under sub-paragraphs (1) to (4) as membership in whole-time
service an additional period equal to the appropriate proportion of the length of the period of
membership in whole-time service which he would have been entitled to count under that paragraph
if payment had been completed.

(7)  Where a person began to make payments under regulation C7A(14) but ceases to be a member
before he has completed payment of the sum payable by him under regulation C7A(8)—

(a) if he so ceases on his death or on ceasing to hold his employment by reason of permanent
ill-health or infirmity of mind or body, he shall be treated as having completed payment
of that sum;

(b) except where paragraph (c) applies, if he so ceases for any other reason he shall be entitled
to count under sub-paragraphs (1) to (4) as membership in whole-time service an additional
period equal to the appropriate proportion of the period of membership in whole-time
service which he would have been entitled so to count if payment had been completed; and

(c) if he so ceases by reason of his ceasing to be employed by a LGPS employer and within
one month after the date on which he so ceases he pays the appropriate administering
authority a capital sum equal to the total of the instalments remaining unpaid, he shall then
be treated as having completed payment.

(8)  In sub-paragraphs (6) and (7) “appropriate proportion” means the proportion which the
aggregate of the total amount paid by way of instalments under paragraph (14) of regulation C7A of
the 1986 regulations and this paragraph and the amount paid or payable by the employing authority
under paragraph (12) or, as the case may be, paragraph (13) of that employing authority under
paragraph (12) or, as the case may be, paragraph (13) of that regulation and under this paragraph
bears to the total sum payable by him and his employing authority under those provisions.
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Incomplete payments under provisions saved by this Schedule

7.—(1)  Regulation C20 (effect of opting out of membership on certain additional payments)
applies where a person is by virtue of this Schedule continuing to make additional periodical
payments in pursuance of the 1986 regulations or the 1974 regulations as it applies where he has
elected to make payments under regulation C9 or C13, but subject to paragraph (2).

(2)  In the case of such payments as are mentioned in paragraph 1(4)(a) to (c), regulation C20
does not apply but—

(a) paragraphs 5 and 6 of Schedule 6 to the 1986 regulations (as continued in effect by
paragraphs 1 and 9) shall apply as if the member had ceased to hold a local government
employment on the day on which he ceased to be a member; and

(b) without prejudice to paragraph (a), if on that assumption he would become entitled to
preserved benefits, he may give notice under paragraph 6 of that Schedule.

8. Regulation C19(7) shall apply to a person who has given notice under paragraph (2) of
regulation C7B of the 1986 regulations (discontinuance of payments under regulation C6 of those
regulations on making an election under regulation C7A of the 1986 regulations) as if payment of
additional contributions under C9 had been discontinued under regulation C18.

Continuing provision relating to payments originally made under the 1974 regulations

9.—(1)  Without prejudice to paragraph 1, Schedule 5 to the 1974 regulations shall be deemed to
have continued to have effect in relation to any payments under regulation D10 or D11 of the 1974
regulations which remain payable by virtue of paragraph 1; and Schedule 6 to the 1986 regulations
shall be deemed to have continued to have effect in relation to any payments under regulation D6,
D7 or D8 of the 1974 regulations which remain payable by virtue of that paragraph.

(2)  In its application by virtue of sub-paragraph (1), Schedule 6 to the 1986 regulations has effect
with the substitution—

(a) in paragraph 1 for the reference to regulation C9(2) of those regulations of a reference to
paragraph 1 of this Schedule,

(b) in paragraphs 3 and 4 for the references to “service” and “reckonable service” of references
to membership, and

(c) in paragraphs 6 and 7 for the references to regulation C12(7) of a reference to regulation
C21 of these regulations,

and with the omission from paragraph 7 of sub-paragraph (1)(c)(ii).

Reduction of added years

10. Notwithstanding the revocation of regulation D8 (reduction of added years reckonable on
payment as reckonable service), in so far as that regulation is capable of continuing to have effect
it shall continue to do so.

Reduction of returned contributions in certain cases

11. Notwithstanding the revocation of regulation C15 of the 1986 regulations (reduction of
returned contributions following payment in lieu of contributions), in so far as that regulation is
capable of continuing to have effect it shall continue to do so.
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