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SCHEDULE 2
CHANGE OF GENDER OF MARRIED PERSONS OR CIVIL PARTNERS

PART 1

APPLICATIONS BY MARRIED PERSONS AND CIVIL PARTNERS

Interpretation
2 In section 25 (interpretation)—

(a) the existing words become subsection (1),
(b) in the definitions of “full gender recognition certificate” and “interim gender

recognition certificate”, for “5 or 5A” substitute “4C, 4E, 4F, 5, 5A or 5D”,
(c) before the definition of “registered psychologist” insert—

““protected Scottish civil partnership” means a civil partnership
registered in Scotland,
“protected Scottish marriage” means a marriage solemnised in
Scotland,”, and

(d) after subsection (1) insert—

“(2) A civil partnership which was registered outside the United
Kingdom under an Order in Council made under Chapter 1 of Part
5 of the Civil Partnership Act 2004 is to be treated for the purposes
of this Act as having been registered in Scotland if—

(a) the parties to the civil partnership elected Scotland as the
relevant part of the United Kingdom under the Order, and

(b) details of the civil partnership have been sent to the
Registrar General for Scotland.

(3) A marriage which was registered outside the United Kingdom under
the Foreign Marriage Act 1892 (other than a marriage registered by
virtue of section 18 of that Act) is to be treated for the purposes
of this Act as having been solemnised in Scotland if details of the
marriage have been sent to the Registrar General for Scotland.

(4) A marriage which was solemnised outside the United Kingdom and
registered under an Order in Council made under the Registration
of Births, Deaths and Marriages (Special Provisions) Act 1957 is to
be treated for the purposes of this Act as having been solemnised in
Scotland if details of the marriage have been sent to the Registrar
General for Scotland.

(5) A consular marriage in relation to which the relevant part of the
United Kingdom is Scotland is to be treated for the purposes of this
Act as having been solemnised in Scotland.

(6) In subsection (5)—
“consular marriage” means a marriage solemnised in
accordance with Part 1 of Schedule 6 to the Marriage (Same
Sex Couples) Act 2013 and any Order in Council made under
it,
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“relevant part of the United Kingdom”, in relation to such a
marriage, means the part of the United Kingdom determined in
accordance with paragraph 1(2)(b) of that Part of that Schedule
for the purposes of the marriage.”.


