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WELSH STATUTORY INSTRUMENTS

2015 No. 1366

The Regulation of Private Rented Housing
(Training Requirements) (Wales) Regulations 2015

Interpretation

2. In these Regulations—

“the Act” (“y Ddeddf”) means the Housing (Wales) Act 2014;

“applicant for a licence” (“ceisydd am drwydded’) means a person who has made an
application for a licence under section 19 of the Act;

“approved training course” (“cwrs hyfforddi cymeradwy”) means a course which has been
approved by the licensing authority for purposes of delivering relevant training;

“authorised training provider” (“darparwr hyfforddiant awdurdodedig”) means a person who
is authorised by the licensing authority to carry out relevant training;

“connected person” (“person cysylltiedig”) means a person doing things under a contract of
service or apprenticeship with an applicant for a licence where—

(a) theapplicant for a licence is the landlord and the person does any of the things listed in—

(1)  section 6(2) (requirement for landlords to be licensed to carry out lettings activities)
of the Act; and

(i) section 7(2) (requirement for landlords to be licensed to carry out property
management activities) of the Act; or

(b) the applicant for a licence is acting on behalf of the landlord and the person does any
of the things listed in—

(i) sub-sections (1)(a) and (b), (2)(a) and (b) and (3)(a) to (c) of section 10 (meaning
of lettings work) of the Act; and

(i) section 12(1) (meaning of property management work) of the Act;

“licensing authority” (“awdurdod trwyddedu’) means the person or persons designated by
order under section 3 of the Act;

“relevant training” (“hyfforddiant perthnasol”’) means training which meets the requirements
referred to in regulation 3(1)(a) to (c) and regulation 4.



