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WELSH STATUTORY INSTRUMENTS

2013 No. 1190 (W.126)
EMPLOYMENT AND TRAINING,WALES

The Apprenticeships (Issue of Apprenticeship
Certificates) (Wales) Regulations 2013

Made - - - - 20 May 2013
Laid before the National

Assembly for Wales - - 23 May 2013
Coming into force - - 23 June 2013

The Welsh Ministers, in exercise of the powers conferred by sections 7, 8 and 9 of the
Apprenticeships, Skills, Children and Learning Act 2009(1), make the following Regulations:

Title, commencement and application

1.—(1) The title of these Regulations is the Apprenticeships (Issue of Apprenticeship
Certificates) (Wales) Regulations 2013 and they come into force on 23 June 2013.

(2) These Regulations apply in relation to Wales.

Interpretation

2. In these Regulations, "the Act" ("y Ddeddf") means the Apprenticeships, Skills, Children and
Learning Act 2009.

Manner of applying for an apprenticeship certificate

3. For the purposes of applying for an apprenticeship certificate under sections 7 and 8 of the
Act, a person must make an application in writing.

Fees for the issue of an apprenticeship certificate

4.—(1) The Welsh certifying authority(2) is authorised to charge the person applying for an
apprenticeship certificate a fee for the issue of an apprenticeship certificate.

(2) The amount of the fee which theWelsh certifying authority may charge for issuing an
apprenticeship certificate must not exceed £30, or the cost incurred by the Welsh certifying authority
of issuing the apprenticeship certificate, whichever amount is lower.

(1) 2009 c.22.
(2) The Apprenticeships (Designation of Welsh Certifying Authority) Order 2013 S.I. 2013/1191 (W.127).
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Supply of copies of apprenticeship certificates

5.—(1) TheWelsh certifying authority must supply a copy of an apprenticeship certificate to
the person issued with the original of the apprenticeship certificate where an application is made in
writing by that person to the Welsh certifying authority.

(2) The Welsh certifying authority is authorised to charge a fee for supplying a copy of an
apprenticeship certificate.

(3) The amount of the fee which the Welsh certifying authority may charge for supplying a copy
of an apprenticeship certificate must not exceed £30, or the cost incurred by the Welsh certifying
authority of supplying the apprenticeship certificate, whichever amount is lower.

Jeff Cuthbert
Under authority of the Minister for Education
20 May 2013 and Skills, one of the Welsh Ministers
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EXPLANATORY NOTE
(This note is not part of the Regulations)

These Regulations relate to the issue of apprenticeship certificates under sections 7 and 8 of the
Apprenticeships, Skills, Children and Learning Act 2009 (c.22) ("theAct"). These Regulations form
part of the implementation of the statutory apprenticeships programme in Part 1 of Chapter 1 of
the Act.

Regulation 3 prescribes the manner of applying for an apprenticeship certificate under sections
7 and 8 of the Act. A person must make an application in writing. Regulation 4 authorises the
Welsh certifying authority to charge a fee for the cost of issuing an apprenticeship certificate, which
must not exceed the amount set out in the Regulations. Regulation 5 places a duty on the Welsh
certifying authority to supply a copy of an apprenticeship certificate to persons issued with the
original apprenticeship certificate, and authorises the Welsh certifying authority to charge a fee for
the cost of supplying an apprenticeship certificate which must not exceed the amount set out in the
Regulations.



