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SCHEDULE 1

INTERPRETATION

PART IV
Meaning of expressions relating to imported not finally certified seed

Not finally certified C1 seed harvested in another member State

55.—(1)  In these Regulations “not finally certified C1 seed harvested in another member State”
means C1 seed—

(a) to which sub-paragraph (2) applies;
(b) that has been harvested from a crop—

(i) that has been produced in another member State directly from officially certified
basic seed, and

(ii) that has been found by a field examination of the crop carried out by or on behalf
of the competent seed certification authority in the member State, or, in the case of
seed that has been harvested from a crop that has been produced from seed that has
undergone official post-control the results of which have been satisfactory, by a field
examination of the crop carried out by a licensed EC crop inspector in that member
State, to satisfy the Directive crop conditions for C1 seed;

(c) that has been packed in a sealed package in accordance with the requirements of Article
9(1) of the Cereal Seed Directive and is labelled with a grey label;

(d) that has been imported into the United Kingdom as not finally certified seed; and
(e) that is accompanied by an Annex V(C) document relating to the seed issued by or on

behalf of the competent seed certification authority in the member State in which the seed
was harvested.

(2)  This sub-paragraph applies to C1 seed of—
(a) a listed variety;
(b) a variety that is unlisted but in respect of which an application for listing has been made

that has not been withdrawn or finally determined; and
(c) a previously listed variety for which a marketing extension is in force.

(3)  In this paragraph “grey label” shall have the same meaning as in paragraphs 52(3).
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