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SCHEDULE 1

INTERPRETATION

PART I
Meaning of pre-basic seed and similar expressions

UK officially certified pre-basic seed of a listed variety

2.—(1)  In these Regulations “UK officially certified pre-basic seed of a listed variety” means
seed to which paragraph (2), (3) or (4) applies.

(2)  This paragraph applies to—
(a) seed of a listed variety officially certified as pre-basic seed by or on behalf of the Scottish

Ministers, the Secretary of State or the Department of Agriculture and Rural Development,
and

(b) seed of a previously listed variety officially certified as pre-basic seed by or on behalf of
the Scottish Ministers, the Secretary of State or the Department of Agriculture and Rural
Development and for which a marketing extension is in force.

(3)  This paragraph applies to—
(a) pre-basic seed of a listed variety—

(i) that has been harvested from a crop produced in the United Kingdom for which
a field inspection report has been issued stating that the crop has been found by
an official UK field inspection (whenever carried out) to satisfy the conditions laid
down in Schedule 3 and Part I of Schedule 4 for a crop from which basic seed is
to be produced;

(ii) that satisfies the conditions laid down in Parts II and III of Schedule 4 for basic seed
or satisfies all of those conditions except for the germination condition; and

(iii) for which a seed test report has been issued stating that it has been found by an
official UK seed test or by a UK seed test carried out under official supervision (in
either case whenever carried out) to satisfy the conditions laid down in Part II of
Schedule 4 for basic seed or that it has been found by such a test to satisfy all of
those conditions except for the germination condition;

(b) pre-basic seed of a previously listed variety that complies with the requirements of
paragraph (a)(i) to (iii) and for which a marketing extension is in force;

(c) pre-basic seed of a listed variety—
(i) that has been imported into the United Kingdom as not finally certified pre-basic

seed harvested in another member State, and
(ii) that complies with the requirements of paragraph (a)(ii) and (iii);

(d) pre-basic seed of a previously listed variety—
(i) that has been imported into the United Kingdom as not finally certified pre-basic

seed harvested in another member State;
(ii) that complies with the requirements of paragraph (a)(ii) and (iii); and

(iii) for which a marketing extension is in force; and
(e) pre-basic seed—
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(i) that has been imported into the United Kingdom as not finally certified pre-basic
seed harvested in another member State;

(ii) that complies with the requirements of paragraph (a)(ii) and (iii); and
(iii) that is of a variety that was unlisted at the time when the seed was imported into the

United Kingdom but has since been listed,
other than seed to which paragraph (2) applies and seed for which an application for
official certification has been made to the Scottish Ministers, the Secretary of State or the
Department of Agriculture and Rural Development that has not been finally determined.

(4)  Seed of a listed variety, or seed of a previously listed variety for which a marketing extension
is in force, in respect of which a successful application has been made to the National Assembly
under regulation 13 to re-grade it as pre-basic seed.
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