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The Defence Council, in exercise of the powers conferred upon them by section 2
of the Armed Forces Act 1966(a) and of all other powers enabling them in that
behalf, hereby make the following Regulations:—

1.—(1) These Regulations may be cited as the Armed Forces (Discharge
by Purchase) (Amendment) Regulations 1969 and shall come into operation
on 1st January 1970.

(2) The Interpretation Act 1889(b) shall apply to the interpretation of these
Regulations as it applies to the interpretation of an Act of Parliament.

2. Regulations 3(1) and 4(1) of the Armed Forces (Discharge by Purchase)
Regulations 1968(c) (which confer rights on certain persons who join the armed
forces to claim their discharge) shall, in relation to persons who enter the Royal
Navy or who enlist in the Royal Marines, the regular army or the regular
air force on or after 1st January 1970, have effect as if, for the references
(wherever they occur) to the age of 17 years and 6 months, 17 years and 3 months
and 17 years and 9 months, there were respectively substituted references to the
age of 18 years, 17 years and 9 months and 18 years and 3 months.

On behalf of the Defence Council.

Roy Hattersley,

Charles Harington,

23rd December 1969.
Members of the Defence Council.

(c) S.I. 1968/1801 (1968 111, p. 4816).

(@) 1966 c. 45. (b) 1889 c. 63.
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EXPLANATORY NOTE
(This Note is not part of the Regulations.)

" These Regulations amend the Armed Forces (Discharge by Purchase)
Regulations 1968 (which confer rights on certain persons who join the armed
forces to claim their discharge) in the case of persons who join on or after
1si January 1970, by extending by 6 months the age limits applicable for
making such a claim. .



