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Status:  This is the original version (as it was originally enacted).

S C H E D U L E S

SCHEDULE 13

PROHIBITED IMAGES: PROVIDERS OF INFORMATION SOCIETY SERVICES

Interpretation
6 (1) This paragraph applies for the purposes of this Schedule.

(2) “Prohibited image of a child” has the same meaning as in section 62.

(3) “Information society services”—
(a) has the meaning given in Article 2(a) of the E-Commerce Directive (which

refers to Article 1(2) of Directive 98/34/EC of the European Parliament and
of the Council of 22 June 1998 laying down a procedure for the provision of
information in the field of technical standards and regulations), and

(b) is summarised in recital 17 of the E-Commerce Directive as covering “any
service normally provided for remuneration, at a distance, by means of
electronic equipment for the processing (including digital compression) and
storage of data, and at the individual request of a recipient of a service”;

and “the E-Commerce Directive” means Directive 2000/31/EC of the European
Parliament and of the Council of 8 June 2000 on certain legal aspects of information
society services, in particular electronic commerce, in the Internal Market (Directive
on electronic commerce).

(4) “Recipient”, in relation to a service, means any person who, for professional ends
or otherwise, uses an information society service, in particular for the purposes of
seeking information or making it accessible.

(5) “Service provider” means a person providing an information society service.

(6) For the purpose of construing references in this Schedule to a service provider who
is established in a part of the United Kingdom or in some other EEA state—

(a) a service provider is established in a particular part of the United Kingdom,
or in a particular EEA state, if the service provider—

(i) effectively pursues an economic activity using a fixed establishment
in that part of the United Kingdom, or that EEA state, for an
indefinite period, and

(ii) is a national of an EEA state or a company or firm mentioned in
Article 48 of the Treaty establishing the European Community;

(b) the presence or use in a particular place of equipment or other technical
means of providing an information society service does not, of itself,
constitute the establishment of a service provider;

(c) where it cannot be determined from which of a number of establishments a
given information society service is provided, that service is to be regarded
as provided from the establishment at the centre of the service provider’s
activities relating to that service.

http://www.legislation.gov.uk/european/directive/1998/0034
http://www.legislation.gov.uk/european/directive/2000/0031

