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STATUTORY RULES OF NORTHERN IRELAND

1998 No. 444

Meters (Certification) Regulations (Northern Ireland) 1998

Interpretation

2. In these Regulations—
“approved” means approved by or under Regulations made under paragraph 3 of Schedule 7
to the Order;
“authorised examiner” means a person who is authorised in accordance with regulation 5;
“authorised manufacturer” means a person who is authorised in accordance with regulation 3;
“authorised repairer” means a person who is authorised in accordance with regulation 4;
“certification period” means, in the case of a meter of a type specified in columns 1 to 6
(inclusive) of Schedule 4, the period stated in relation thereto in column 7 of that Schedule
and, in the case of any other meter, the period of 10 years, the period beginning in each case
on the date on which the meter is certified for the purpose of the Order;
“directions” means any directions issued by the Director under paragraph 7(1) of Schedule 7
to the Order;
“EEA Agreement” means the Agreement on the European Economic Area signed at Oporto
on 2nd May 1992(1) as adjusted by the Protocol signed at Brussels on 17th March 1993(2).
“EEA State” means a state which, at the date of the entry into force of these Regulations, is
a Contracting Party to the EEA Agreement;
“equivalent European provisions” has the meaning given by regulation 8;
“meter examiner” means a person appointed under paragraph 5 of Schedule 7 to the Order;
“the Order” means the Electricity (Northern Ireland) Order 1992; and
“permitted margins of error” means the margins of error referred to in regulation 7.

(1) O.J. No. L1, 3.1.94, p. 3
(2) O.J. No. L1, 3.1.94, p. 572


